donderdag 29 september 2011

Caffenation Ethopië Harrar.

Al enige tijd geleden heb ik de Ethiopië Harrar van Caffenation gedronken. Als espresso. Nu is er een nieuwe batch gebrand voor gebruik als filterkoffie. Ik hou van filterkoffie. Ik hou van Afrikaanse koffie. De verwachtingen waren hoog. Het is geen Esmeralda, maar die vergelijking is oneerlijk. Misschien een vergelijking met de Yirgacheffe? Dat is immers mijn favoriete koffie van 2011 tot nu toe. Deze filter-Harrar is een goede kanshebber om de Yirgacheffe van zijn troon te schoppen.
Harrar is een fruitbom. Over het algemeen ben ik niet zo'n fan van koffie die zodanig naar fruitsmaak dat je net zo goed een smoothie had kunnen bestellen. Ik hou van fruitsmaak, maar dan wel met een stevige zwarte koffie-smaak. Dat laatste vind ik altijd maar lastig te omschrijven, maar ik weet precies wanneer ik dat proef. Je het zoetzure van rood fruit, maar zoals de Yirgacheffe ook thee-invloeden bevatte waren die hier niet zo aanwezig. Het was zwarte koffie met fruit. Die zwarte koffie-smaak die ik niet kan omschrijven is hier volop aanwezig. Ik zit echt heel erg te twijfelen of ik de Harrar nu lekkerder vind. Misschien is dat ook wel helemaal niet relevant. Ga het anders eens zelf proberen, bij The Village in Utrecht. Nu.

maandag 12 september 2011

Mok.

The Village Coffee & Music verkoopt vanaf nu(?) forse koffiemokken geschikt voor mensen met grote handen en zin in grote koffies. Verkrijgbaar met Bliksem, de hond van 1 van de eigenaren en 1 met de gitaarnomade.
Published with Blogger-droid v1.7.4

El Salvador Finca el Majahual.

Ik ben meestal geen fan van Boot koffie, omdat ze vaak voor mij persoonlijk te donker word gebrand. Maar daar is de laatste tijd verandering in gekomen; de koffie is vaak lichter gebrand wat de smaak wat mij betreft ten goede komt. Zo ook bij deze koffie uit El Salvador. Rechtstreeks uit een Clever coffee dripper komt een banaanachtige(?) lucht me tegemoet. Hij werd me al omschreven als 'raar, en banaan-koffie leek me niet de meest succesvolle combinatie. Gelukkig is de smaak heel anders. Een beetje vreemd wil ik'm best noemen, de fruitsmaak doet me eerder denken aan thee dan aan iets dat bij koffie hoort. De koffie is redelijk dun van smaak, met een lichtbittere nasmaak die ik echt niet lekker vind. Liefhebbers van zware, zwarte koffie moeten het vooral aan zich voorbij laten gaan.
Published with Blogger-droid v1.7.4

dinsdag 6 september 2011

Koffietattoos #6.

Ik kreeg deze link enige tijd geleden toegespeeld. Ik kan de afkomst helaas niet terug vinden.
Een Descendents koffietattoo design kon niet uitblijven natuurlijk...