dinsdag 30 augustus 2011

Geurdeksels.


Goed. De Chinezen hebben weer iets ontwikkeld. Geurdeksels voor koffie. Dit lijk me echt heel vies. Toegevoegde aroma's die ervoor zorgen dat de geur van de koffie wordt versterkt. Dat klinkt als roestige breinaalden in de oren!




AMSTERDAM – Speciale geurdeksels zorgen ervoor dat koffie voor onderweg niet langer naar plastic smaakt.

5 augustus 2011 © NUzakelijk

Per jaar worden ruim 100 miljard plastic deksels gebruikt op koffiebekers bij kiosken en stations. Hoewel koffie op deze manier makkelijker mee te nemen is, wordt de smaak er vaak niet beter op. Mint Urban Technologies, een bedrijf in Hong Kong, heeft daar een oplossing voor bedacht.

"Conventionele deksels blokkeren de aroma's die vrijkomen uit koffie", zegt Marc Miller van Mint. "Omdat 95 procent van smaak uit geur komt, gaat de authentieke koffiesmaak verloren." Met de speciale geurdeksels die Mint heeft ontwikkeld worden de geuren van koffie versterkt, in plaats van tegengehouden.

Door de dampen van hete koffie wordt het deksel verwarmd en komen de toegevoegde aroma's vrij. Bij gewone deksels wordt alleen het plastic verwarmd, wat een nare bijsmaak geeft. Dankzij een tweede laag vol geurstoffen wordt niet alleen de geur van plastic gemaskeerd, maar smaakt de koffie ook beter volgens Mint.

Bedrijven kunnen de deksels bestellen zonder logo's, maar er is ook de mogelijkheid om de deksels volledig naar wens te ontwerpen. De kosten zijn volgens Mint niet veel hoger dan voor conventionele deksels

Bron.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten