donderdag 3 maart 2011

Caffeinevrij vs. caffeine.

Ik ben geen fan van caffeinevrije koffie vanwege het ontbreken van het juist zo toffe gevoel van een shot caffeine. Ik ken genoeg mense die niet zo goed tegen caffeine kunnen en zodoende aan de decaf gaan. Maar dit schijnt onzin te zijn. Ik liep kort geleden tegen een nieuwsbericht van nieuwslog.nl aan uit de New York Times.

“Cafeïnevrije koffie is niet gezonder dan gewone koffie en zou de drinkers ervan net zo goed de hele nacht wakker kunnen houden” , zegt The New York Times. Onderzoek van wetenschappers aan het Academisch Ziekenhuis in Zurich (Zwitserland) duidt erop dat, omdat beide soorten koffie op praktisch dezefde manieren het cardiovasculaire stelsel en het zenuwstelsel beïnvloeden, cafeïne misschien niet het probleem is.

Het hoofd van het onderzoek, dr. Roberto Conti, erkent: “Tot nu toe schreven we de cardiovasculaire gevolgen van koffie aan cafeïne toe, maar we hebben ontdekt dat deze gevolgen ook te zien waren bij mensen die normaal geen koffie drinken en nu cafeïnevrije koffie kregen. Hieruit blijkt hoe weinig we weten over de gevolgen van een van onze meest geliefde dranken, en het meest geconsumeerde stimulerende middel ter wereld.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten