vrijdag 29 juli 2011

Factory Girl, Berlijn.

Op de een na laatste dag kwamen we (in hetzelfde straatje waar Cupcake Berlin zit, die heerlijke cupcakes maken maar verschrikkelijke koffie) Factory Girl tegen. Daar waar de naam en hun visitekaartje me nog steeds tegenstaan was het een erg fijne plek om te zitten.
Het deed me licht denken aan The Village in Utrecht vanwege de gare muur en de tafels gemonteerd aan waterleidingen. De rest ook trouwens: enthousiast en kundig personeel en klein. Ze bieden ontbijt, sandwiches, tosti's en magnolia aan. We bestelden een broodje, die naast dat ie behoorlijk groot was ook nog eens bar weinig kostte. De barman vroeg of we hun specialiteit magnolia wilden proberen. Prima. Het bleek een soort tegenhanger van een cupcake te zijn gebaseerd op iets soortgelijks uit New York. Alleen in plaats van een mooi gestileerd taartje was het een drap dat met een flinke soeplepel op het bordje werd gekwakt. Maar dat is niet negatief, in tegendeel, de drap was een mix van deeg en koekjes door een soort beslag heen met in dit geval stukken chocolade. En echt heel, heel erg lekker. Naast chocolade was er ook een versie met banaan, kersennogiets en ik geloof zwarte bessen/chocola.
De proef was dusdanig lekker dat we een dag later zijn teruggegaan voor een groter bord en ik wilde eigenlijk ook wel de koffie proberen. De koffie was niet zo heel bijzonder, maar de beste man vroeg of wij hun naam wilden doorgeven, dus bij deze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten