dinsdag 29 maart 2011

Brandmeester's Zege Forest Grown.

Brandmeester's kondigde eind februari 2 nieuwe specialiteitenkoffie's aan. Een Braziliaanse en een nieuwe Ethioop. Ik heb de Braziliaan helaas nog niet geproefd, maar gisteren is de Ethioop aan de beurt geweest. Het eerste dat mij opviel was de prijs, per 250 gram is deze koffie 12,80. Mijn verwachtingen waren hoog.

Brandmeester's.nl zegt het volgende over de koffie:

"Rond Lake Tana in Ethiopie groeit al oneindig lang koffie. Oorspronkelijk werd alle koffie in deze regio tussen de bomen verbouwd maar op dit moment zijn de plantages op de Zege Peninsula de enige plek waar de koffie nog ‘Forrest Grown’ groeit. Deze koffie heeft een uitstekend aroma met de smaak van abrikozen en rozijnen met een lichte body maakt het zijn reputatie van ‘specialiteitenkoffie’ meer dan waar."

Goed, de verwachtingen werden zo waar nog iets groter. Niet in de minste plaats omdat ik Ethiopisch koffie erg lekker vind door bijvoorbeeld zijn zoetheid. Ik heb een espresso en een cappuccino geproefd. Als eerste de espresso: de geur was niet zo sterk, eerlijk gezegd rook ik gewoonweg niet zoveel. Bij de eerste slok viel me op dat de koffie heel zacht van smaak is, hij klapt er niet zo hard op als veel espresso's doen. Ik proefde fruittonen, dit had ik niet verwacht, vaak proef je chocola. Misschien waren mijn verwachtingen wat hoog, maar ik vond de koffie niet zo bijzonder. Hij was wat vlak van smaak en de nasmaak was erg snel weg, wat ik jammer vond. Voor de prijs die de koffie heeft was ie niet zo bijzonder, bijna een beetje flauw.

Als cappuccino was de Zege Forest Grown wel erg lekker. De fruitige smaak kwam erg goed tot zijn recht met de zoete smaak van de melk. Een prettige zoete nasmaak was het resultaat. Ik verwonderde me licht over het verschil dat ik ervoer tussen de espresso en de cappuccino.

2 opmerkingen:

  1. Goede middag,

    Wij hebben met enige verbazing uw oordeel over Brandmeester’s Ethiopia Zege Forest Koffie gelezen, met de wetenschap dat er over smaak niet valt te twisten, en vinden het jammer
    dat u niet goed heeft gekeken naar het etiket om deze koffie tot zijn recht te laten komen
    (niet voor espresso en cappuccino). Dan is deze koffie zijn prijs kwaliteit verhouding zeker waard.
    Toch zijn wij blij dat er koffiedrinkers zijn die een mening durven geven, dit
    houdt ons scherp en alert.
    Graag nodigen wij u uit voor een koffieproeverij in een van onze proeflokalen (winkels), niet om u te bekeren maar om u nog kritischer en misschien om nog wel meer smaken te kunnen onderscheiden in onze singles en espresso’s.

    mvg
    Peter Vink
    Brandmeester’s BV

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kreeg de koffies in de vorm aangeraden en voorgeschoteld door iemand van Brandmeester's te Utrecht.
    Ik zal eens naar de juiste zetmethode vragen, bedankt voor de reactie!

    BeantwoordenVerwijderen